Mijn woonark.

20 jaar geleden kochten wij een drietal prachtige woonarken in het friese Grouw. Drijvende vakantiewoningen in het meer, zonder aansluiting van gas, water of electra waarbij we van mei tot eind september genieten van de natuur en het zeilen over de friese meren.

Doordat ik de nieuwe woonarken langer kan verhuren, leveren ze mij veel meer geld op.

- Jan Verhaegen -

De verbouwing

Anno 2017 zijn deze woonarken aan een grondige renovatie toe, waarbij we direct zochten naar de mogelijkheid om langer te verblijven. Hiervoor hebben we een extreem energie efficient huis nodig, een die veel energie oplevert en weinig energie gebruikt.

We kwamen in contact met BILT die de opbouw van onze woonarken snel kan vervangen, waarbij we de basis behouden, en er een vrijwel onderhoudsvrije vakantiewoning ontstaat. Een die bovendien ons ook nog meer maanden vakantiegenot brengt per jaar.

Helemaal vrij van energie

Doordat de woonarken all-electric zijn, hoeven we ook geen gasflessen mee te nemen, alle energie wekken we zelf op en kunnen dus volledig vrij van het net blijven.

Onze woonarken worden grotendeels van glas, waarbij de de grote gevelopening open kunnen vouwen waarbij de barrière van binnen naar buiten in 1 klap doorbroken is.

De woonarken kunnen we nu veel langer verhuren, geen gezeur meer met gasflessen, vrijwel geen onderhoud en het ziet er ook nog fantastisch uit!