Ons eerste koophuis

Tijdens onze studententijd zijn we gaan samenwonen in Amsterdam in ons piepkleine eerste huisje samen in Oud West. Nu we beiden al een tijdje werken willen we een huis kopen. Het moet het huis worden waar we een gezinnetje gaan stichten. Gezien onze toekomstplannen en het bijbehorende budget kunnen we niet zoeken in het oude gedeelte van Amsterdam, wat ons jarenlang zo heeft mogen behagen. Haarlem lijkt het beste aan te sluiten bij ons wensenpakket.

 

“Het ontwerp van ons huis in fase 3 hangen we in onze woonkamer, het is een weerspiegeling van ons persoonlijke levensplan…”

– Serge Pouw -

Bestaande bouw of nieuwbouw?

“Ook in Haarlem stijgen de prijzen op de woningmarkt sterk. Ons budget is echter de komende jaren nog beperkt. Met die kennis kwamen we tot de conclusie dat de traditionele woningen die te koop zijn, te klein zijn voor onze plannen en de grotere woningen zijn niet betaalbaar. Is nieuwbouw dan een optie?

“Er zijn diverse nieuwbouwprojecten in Haarlem. De vraag is enorm. Is de prijs dan nog eerlijk? Wat zijn deze woningen nog waard als we het maximale nu moeten lenen en de woningmarkt weer inzakt? Wat als zo’n woning enorm bevalt, maar niet uit te bouwen is? Moeten we dan toch verhuizen tegen onze wil?

“Met BILT kunnen we op een kavel een klein huisje neerzetten. Groot genoeg voor ons tweeën + ons eerste kind. Het ontwerp is een ‘groeiontwerp’. We beginnen met 1 laag en kunnen de bad- en slaapkamer naar boven verhuizen, zodra we het geld hebben voor de volgende verdieping. Het ontwerp van het huis in fase 3 hangen we in onze woonkamer; het is een weerspiegeling van ons persoonlijke levensplan. We beginnen met ons leven nu en groeien samen met ons huis naar ons doel. We wisten niet dat dit kon!”