Uitbreidbaar/panelen uitwisselbaar

Wil je je BILT huis aanpassen? Dat kan net zo makkelijk als het bouwen van de woning zelf. Zowel het groter, kleiner als anders indelen van je huis is in zeer korte tijd en zonder afval gebeurd.

Eenvoudig monteren

De bouw van de woning is eigenlijk heel simpel. De vrachtwagen die de panelen levert, heeft een eigen kraan waarmee met een zuignap de panelen op zijn plaats worden gebracht. Door de wanddelen 1 voor 1 neer te zetten, kunnen ook direct de kozijnen geplaatst worden. Hierdoor is de woning direct wind- en waterdicht.

Hoge bouwsnelheid

Na de productie van de panelen en het bestellen van losse onderdelen monteert BILT in 6 weken je huis af: 2 weken voor de fundering en eerste verdieping, 2 weken voor de rest van je huis, 2 weken voor de afbouw (plaatsing van de flexibele leidingen, modulaire vloeren en binnenwanden). Binnen 6 weken staat er een huis dat niet meer geschilderd of afgewerkt hoeft te worden. Je huis is klaar voor bewoning!

Installaties

Zodra de ruwbouw klaar, is worden het leidingwerk en de installaties aangelegd. Zodra deze flexibele leidingen op zijn plaats liggen wordt de modulaire vloer er bovenop gelegd. Zodra de vloer er ligt worden de binnenwanden geplaatst en wordt de laatste hand aan de installaties gelegd.

Schroefpalen

Of je het huis nu in de bergen, in een moeras of bovenop een flatgebouw wil bouwen, het is allemaal mogelijk, doordat BILT ‘schroeffundering’ gebruikt. Dit zijn funderingspalen die met hele simpele apparatuur trillingsvrij als een schroef in de grond worden gedraaid. Deze fundering is als enige fundering direct herinzetbaar, dus echt circulair.

Prefabricatie

Alle elementen worden geklimatiseerd geproduceerd in Nederland. Op die manier kan BILT garanderen dat het product altijd maatvast is en dat er geen afval overblijft op de bouwplaats.


Zonwering

Triple glas van Saint Gobain laat licht binnen, maar warmte, geluid en kou buiten. Perfecte en eenvoudige zonwering.

Zonnecellen

Een BILT huis heeft standaard een heel dak vol zonnepanelen en levert per jaar meer energie dan het zelf gebruikt. De overtollige energie wordt aan het net geleverd.

Verlichting

Natuurlijk kies je LED verlichting in je BILT huis

Energie opleverend

BILT huizen zijn bijzonder efficiënt, maar daarmee ben je er nog niet. Een dak vol zonnepanelen van de meest innovatieve soort zorgt ervoor dat een BILT huis meer energie oplevert dan dat het gebruikt.

Hoge isolatie

BILT huizen zijn bijzonder goed geïsoleerd, deze hoge isolatiewaarde zorgt ervoor dat de energiebehoefte van een BILT huis erg laag is.

De combinatie van 30cm dik isolatiemateriaal en zonwerend triple glas zorgt ervoor dat er vrijwel niet verwarmd of gekoeld hoeft te worden.

Infrarood-verwarming

Voor de verwarming van de woning gebruikt BILT nano-infrarood panelen. Infrarood verwarming verwarmt de inrichting van het huis, precies zoals de zon dat doet. De verwarming is bij BILT een elegant en praktisch systeem; een combinatie van heel efficiënte kleine infrarood panelen.

Warm water

BILT kiest de meest logische installaties: water wordt pas verwarmd op de plek waar dit nodig is. Constant water op temperatuur houden kost immers veel energie. Het warme water wordt na gebruik opnieuw ingezet door een warmtewisselaar om het nieuwe water voor te verwarmen.

All electric

BILT huizen hebben geen gas-, geen stadsverwarming- en geen aardwarmteaansluiting. Alle apparatuur is elektrisch, makkelijk aan te sluiten, makkelijk uit te breiden en makkelijk te onderhouden/vervangen. Een BILT huis heeft standaard een heel dak vol zonnepanelen en levert per jaar meer energie dan het zelf gebruikt. De overtollige energie wordt aan het net geleverd.

Riolering

Met slechts 1,2 liter water je toilet doorspoelen? Dat kan alleen door middel van het vacuümsysteem dat BILT in de huizen .

Ventilatie

Een BILT huis heeft natuurlijke ventilatie bij elk raam en volautomatisch gereguleerde centrale afzuiging. Dit is de meest logische en minst energie verbruikende manier van ventilatie. Met dit systeem kun je altijd de luchtwaardes inzien, waar je ook bent.

Materiaalgebruik

Er worden alleen recyclebare, niet-schaarse grondstoffen gebruikt bij het BILTbouwsysteem. Hierbij zijn gerecycled aluminium en FSC-hout de belangrijkste. Een BILT huis wordt efficiënt geproduceerd en gemonteerd. Als er al afval tijdens de fabricage ontstaat, is dit 100% recyclebaar of herinzetbaar. Als een BILT huis wordt ‘verbouwd’, dan gebeurt dat zonder enig afval te produceren.

Onderhoudsvrij

Een BILT huis hoeft alleen gereinigd te worden. Verder is een BILT huis onderhoudsvrij, dus geen schilderwerk aan je dakgoot, kozijnen en muren. Die zijn allemaal gemaakt van het BILT bouwsysteem, met een buitenzijde van gecoat aluminium.


Verplaatsbare binnenwanden

Je BILT huis kan altijd gemakkelijk groter en kleiner gemaakt worden. De indeling kan gemakkelijk worden veranderd door de binnenwanden te verplaatsen. Natuurlijk gebeurt dit zonder schade aan te brengen aan andere delen.

Het binnenwandensysteem is ontworpen om verplaatsbaar en uitbreidbaar te zijn.

De binnendeuren zijn verdiepingshoog, hebben geen kozijn nodig en hebben verborgen scharnieren.

Lichtgewicht

BILT panelen zijn gemaakt van zeer sterke maar lichte materialen. Dit zorgt voor een bijzonder licht bouwsysteem. Bijna 8 keer zo licht als traditionele bouw.

Grote overspanning

Momenteel bouwt BILT tot 4 lagen hoog. De maximale overspanning van een vloer- of dakpaneel is 8,40 meter.

Gevelopeningen

Alle gevelopeningen zijn in principe verdiepingshoog. Hierbij zijn alle type ramen mogelijk: vast kozijn, openslaand deel, vouwpui, schuifpui.

Bij BILT is het bewegende deel altijd uitgevoerd als ‘hidden vent’, waardoor de combinatie kozijn-bewegend deel ultraslank is kozijnen, en er dus meer glas is. Openslaande ramen op hoogte hebben een doorvalbeveiliging, die als integraal onderdeel van het bouwsysteem is ontworpen.

BILT huizen hebben standaard triple glas. Logisch, want goede geluids- en thermische isolatie woont comfortabeler.

Voorzieningen

De installaties en leidingwerk van een BILT huis zijn schaalbaar en modulair. Hierdoor kun je gemakkelijk een extra toilet of badkamer plaatsen. Verder heeft BILT verplaatsbare stopcontacten. Je kunt je apparaten aansluiten waar jij dit logisch vindt.

Vloerafwerking

In je BILT huis kun je elke vloerafwerking kiezen. BILT raadt echter wel aan om de voordelen van een modulaire vloer te handhaven op het 60cm x 60cm grid, dat BILT binnen  gebruikt.

Wandafwerking

De binnenwanden van je BILT huis worden standaard strak wit afgeleverd. Je bent echter volledig vrij om dit aan te passen zoals je zelf wilt met:


 • behang

 • (spuit)verf

 • houten panelen

 • fibercement panelen

 • textiel


Gevelafwerking

Bij BILT kun je zelf kleur en materiaal van de buitenkant van je huis bepalen. Dit kan door middel van het plaatsen van esthetische panelen zoals


 • hout

 • verticale zonnepanelen

 • verticale tuin

 • natuursteen

 • baksteen

 • (strek)metaal

 • plaatmateriaal